A-kwaliteit EPDM daktrimmen van TYTANE®

EPDM daktrimmen in diverse varianten voor dakafwerking.

TYTANE®EPDM daktrimmen

Bij ons vindt u een ruim aanbod EPDM daktrimmen in diverse varianten, kleuren en afmetingen. Bent u op zoek naar EPDM daktrimmen, standaard daktrimmen, daktrim met kraal en daktrim schroeven? Wij hebben in ons assortiment al het materiaal om een daktrim epdm te plaatsen. Voor het afwerken van uw dakranden bestelt u bij TYTANE kwalitatieve daktrimmen.

Bij TYTANE vindt u opties voor daktrimmen. Kies het juiste type daktrim op basis van uw daktype. Met een aluminium daktrim, ook bekend als dakrandprofiel of dakprofiel, kunt u de dakrand op een mooie manier afwerken. Een aluminium daktrim met EPDM heeft niet alleen een esthetische functie voor uw platte dak, maar dient ook als een essentieel onderdeel. Deze dakprofielen zorgen ervoor dat de dakbedekking stevig op zijn plaats blijft, waardoor het niet wegwaait. Bovendien voorkomt de EPDM-daktrim lekkages op uw platte dak. Het installeren van een daktrim heeft ook als voordeel dat vogels en ongedierte geen kans krijgen om zich onder het EPDM te nestelen.

Catalogus

Onze EPDM daktrimmen

daktrim aluminium

Aluminium daktrim 45mm

Lengte 1650mm of 2500mm

Buitenhoek 500 x 500 mm

Binnenhoek 500 x 500 mm

daktrim aluminium

Aluminium daktrim 60mm

Lengte 1650mm of 2500mm

Buitenhoek 500 x 500 mm

Binnenhoek 500 x 500 mm

epdm-daktrim

EPDM daktrim 45mm

Lengte 1650mm of 2500mm

Buitenhoek 500 x 500 mm

Binnenhoek 500 x 500 mm

epdm-daktrim

EPDM daktrim 60mm

Lengte 1650mm of 2500mm

Buitenhoek 500 x 500 mm

Binnenhoek 500 x 500 mm

daktrim-zwart

Zwarte daktrim (Ral 9005) 45mm

Lengte 1650mm of 2500mm

Buitenhoek 500 x 500 mm

Binnenhoek 500 x 500 mm

daktrim-zwart

Zwarte daktrim (Ral 9005) 60mm

Lengte 1650mm of 2500mm

Buitenhoek 500 x 500 mm

Binnenhoek 500 x 500 mm

daktrim-antraciet

Antraciet daktrim (Ral 7016)45mm

Lengte 1650mm of 2500mm

Buitenhoek 500 x 500 mm

Binnenhoek 500 x 500 mm

kraaltrim

Kraaltrim 26mm

Lengte 1650mm of 2500mm

Buitenhoek 500 x 500 mm

Binnenhoek 500 x 500 mm

De unieke productvoordelen van EPDM dakbedekking

EPDM is van nature UV en ozonbestendig en bevat geen weekmakers die uit het materiaal treden. Dit maakt dat gedurende de gebruiksduur van EPDM dakbedekking de producteigenschappen nagenoeg onveranderd blijven. Sinds een aantal jaar groeit het marktaandeel. Steeds meer professionele verwerkers en architecten adviseren om voor EPDM dakbedekking te kiezen. 

  • Eenvoudige en veilige verwerking zonder open vuur
  • Uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid 
  • Bewezen gebruiksduur van méér dan 50 jaar
  • Onderhoudsarm
  • Toepasbaar in een circulair systeem

Tytane® EPDM

Toepassingen van TYTANE®EPDM dakbedekking

epdm dak

EPDM voor woonhuis of bedrijfspand

Het 1,14mm. dikke EPDM van TYTANE is zeer geschikt om te gebruiken op het dak van een woonhuis of bedrijfspand. Door de vele goede eigenschappen van de folie weet u zeker dat u minstens 50 jaar geen lekkage of andere schade aan het dak of de dakbedekking heeft.

epdm dak

EPDM en zonnepanelen

Het 1,14mm. dikke EPDM van TYTANE is uitermate geschikt om te gebruiken onder zonnepanelen. Door de vele goede eigenschappen van de folie weet u zeker dat u de zonnepanelen goed vast kunt zetten op het dak zonder hierbij lekkage of andere schade te veroorzaken aan het dak of de dakbedekking.

advies over epdm

EPDM voor groendaken en sedumdaken

Om biodiversiteit te bevorderen in de stad worden er steeds meer groen- en sedumdaken aangelegd. Het is belangrijk om hier een dakbedekking bij te kiezen die hiervoor geschikt is. Tytane EPDM van 1,14mm. dik bevat alle eigenschappen die nodig zijn om een fraai groendak aan te leggen. Het materiaal is worteldoorgroeibestendig en gaat minimaal 50 jaar mee.

epdm dak

EPDM voor overkapping, schuur of veranda

Het 1,00mm. dikke EPDM van TYTANE is zeer geschikt om te gebruiken op het dak van een overkapping, schuur, veranda, of garage. Door de vele goede eigenschappen van de folie weet u zeker dat u minstens 50 jaar geen lekkage of andere schade aan het dak of de dakbedekking heeft.

Het gebruik van EPDM daktrimmen

Deze aluminium daktrim (dakrandprofiel) wordt gebruikt om een dak mooi af te werken. Het wordt geleverd inclusief koppelstuk.

  • een aluminium daktrim beschermd tegen gevogelte dat wil nestelen en ongedierte
  • een aluminium daktrim zorgt ervoor dat de dakrand tegen de EPDM dakbedekking wordt aangedrukt waardoor het goed blijft zitten
  • een aluminium daktrim beschermd tegen weersinvloeden zoals regenwater en wind

Gebruik onze speciale EPDM Sealant kit van Tytane® om de daktrim te bevestigen.

Bitumen of EPDM Dakbedekking?

De grootste tegenhanger van EPDM dakbedekking is nog altijd de -traditionele- bitumen dakbedekking. Een prima product, maar qua levensduur, kwaliteit, duurzaamheid en prijs kan het allang niet meer tegen EPDM folie producten op. Niet voor niets wordt momenteel al één op de vijf daken afgedicht met EPDM dakbedekking. 

Qua prijs is EPDM dakbedekking aantrekkelijker dan de traditionele bitumen dakbedekking. EPDM dakbedekking is een éénlaags systeem en heeft een extreem lange gebruiksduur van meer dan 50 jaar. Waar bitumen dakbedekking onderhevig is aan veroudering en craquelé blijven bij EPDM gedurende deze gebruiksduur de eigenschappen nagenoeg onveranderd! Daarnaast biedt de MIA/Vamil regeling een aantrekkelijk fiscaal voordeel voor opdrachtgevers.

Onze TYTANE® EPDM folie producten

Bij TYTANE® vindt u een wereld aan duurzame en voordelige EPDM oplossingen voor platte & lichthellende daken. We ontwikkelen en produceren de ideale daksystemen voor elk project. Voor iedere toepassing op het platte dak een oplossing. Naast prefab EPDM-membranen leveren wij ook EPDM rollen. Welk product u ook kiest, onze EPDM folies zorgen voor gebruiksgemak, zijn extreem duurzaam en dankzij die lange gebruiksduur ook voordeliger dan traditionele oplossingen.

Ontdek alle EPDM producten van TYTANE®

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over onze EPDM Systemen, EPDM toepassingen of over het installeren van EPDM? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Tytane – NL – Contactformulier

Tytane® EPDM

Onze kernwaarden

epdm dak

Thuis in EPDM

Bij acute vraagstukken of problemen moet men snel kunnen handelen en snel geholpen worden. Tytane kan zeer snel inspringen op een acute situatie of een dringende levering.

advies over epdm

Advisering

Elk EPDM project begint met een goed advies. Wij geven u graag advies over EPDM dakbedekking, EPDM vijverfolie of EPDM gevelbekleding.

epdm producten

Eigen producten

Vanwege onze jarenlange ervaring en omdat wij ons EPDM zelf produceren kennen wij ons product als geen ander. En daar profiteert u dan weer van.