A-kwaliteit EPDM lijm en kit van TYTANE®

EPDM lijm en kit voor diverse toepassingen.

TYTANE®EPDM dakbedekking; een duurzame oplossing

EPDM dakbedekking wordt vanwege haar unieke product eigenschappen veelvuldig toegepast als dakafdichting bij platte en licht hellende daken. Maar wat is EPDM eigenlijk en waarom is EPDM folie de meest ideale afdichting voor platte daken?

EPDM is de synthetische variant van een natuurlijk rubbersoort dat uitstekend bestand is gebleken tegen weersinvloeden, zoals UV en ozon en grote temperatuurschommelingen. EPDM is extreem flexibel en blijvend elastisch. EPDM wordt ook wel EPDM folie genoemd, dit omdat het als een dunne (1,3 mm.) en lichtgewichte folie wordt geleverd. 

Deze unieke producteigenschappen maken EPDM dakbedekking tot de ideale afdichting voor platte en lichthellende daken. EPDM dakbedekking is geschikt voor alle typen dakopbouwen en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor specifieke toepassingen, zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Catalogus

Onze EPDM lijm en kit

epdm bodemlijm

EPDM bodemlijm

Voor horizontale verlijming

3kg of 6kg

epdm lijm blik

EPDM contactlijm

Voor verticale verlijming

1kg, 5kg of spuitbus (750ml)

epdm kit

EPDM sealant kit

Voor waterdichte afwerking

290cc of 600cc

epdm_contactlijm_drukvat_22l_1

EPDM drukvat

Voor grote oppervlakten

22 liter

De unieke productvoordelen van EPDM dakbedekking

EPDM is van nature UV en ozonbestendig en bevat geen weekmakers die uit het materiaal treden. Dit maakt dat gedurende de gebruiksduur van EPDM dakbedekking de producteigenschappen nagenoeg onveranderd blijven. Sinds een aantal jaar groeit het marktaandeel. Steeds meer professionele verwerkers en architecten adviseren om voor EPDM dakbedekking te kiezen. 

  • Eenvoudige en veilige verwerking zonder open vuur
  • Uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid 
  • Bewezen gebruiksduur van méér dan 50 jaar
  • Onderhoudsarm
  • Toepasbaar in een circulair systeem

Tytane® EPDM

Toepassingen van TYTANE®EPDM dakbedekking

epdm dak

EPDM voor woonhuis of bedrijfspand

Het 1,14mm. dikke EPDM van TYTANE is zeer geschikt om te gebruiken op het dak van een woonhuis of bedrijfspand. Door de vele goede eigenschappen van de folie weet u zeker dat u minstens 50 jaar geen lekkage of andere schade aan het dak of de dakbedekking heeft.

epdm dak

EPDM en zonnepanelen

Het 1,14mm. dikke EPDM van TYTANE is uitermate geschikt om te gebruiken onder zonnepanelen. Door de vele goede eigenschappen van de folie weet u zeker dat u de zonnepanelen goed vast kunt zetten op het dak zonder hierbij lekkage of andere schade te veroorzaken aan het dak of de dakbedekking.

advies over epdm

EPDM voor groendaken en sedumdaken

Om biodiversiteit te bevorderen in de stad worden er steeds meer groen- en sedumdaken aangelegd. Het is belangrijk om hier een dakbedekking bij te kiezen die hiervoor geschikt is. Tytane EPDM van 1,14mm. dik bevat alle eigenschappen die nodig zijn om een fraai groendak aan te leggen. Het materiaal is worteldoorgroeibestendig en gaat minimaal 50 jaar mee.

epdm dak

EPDM voor overkapping, schuur of veranda

Het 1,00mm. dikke EPDM van TYTANE is zeer geschikt om te gebruiken op het dak van een overkapping, schuur, veranda, of garage. Door de vele goede eigenschappen van de folie weet u zeker dat u minstens 50 jaar geen lekkage of andere schade aan het dak of de dakbedekking heeft.

Het aanbrengen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking wordt voornamelijk geleverd in prefab membranen. Dit maakt het mogelijk om nagenoeg ieder dak in één keer af te dichten. Eén van de voordelen van het werken met EPDM membranen is het werken met zekerheden. Onder de meest ideale en gecontroleerde omstandigheden worden in de fabriek homogene EPDM dakbanen onderling aan elkaar verbonden. Zo wordt het aantal te realiseren naadverbindingen en dus risico’s tot een minimum beperkt. Op het dak zijn minder handelingen te verrichten, waardoor een EPDM dak sneller en effectiever waterdicht is. Het aanbrengen of verwerken van de membranen kan op verschillende manieren. Zo kan de dakbedekking losliggend worden toegepast onder een geschikte ballast laag, volledig of partieel worden verkleefd, of mechanisch worden bevestigd.

Bitumen of EPDM Dakbedekking?

De grootste tegenhanger van EPDM dakbedekking is nog altijd de -traditionele- bitumen dakbedekking. Een prima product, maar qua levensduur, kwaliteit, duurzaamheid en prijs kan het allang niet meer tegen EPDM folie producten op. Niet voor niets wordt momenteel al één op de vijf daken afgedicht met EPDM dakbedekking. 

Qua prijs is EPDM dakbedekking aantrekkelijker dan de traditionele bitumen dakbedekking. EPDM dakbedekking is een éénlaags systeem en heeft een extreem lange gebruiksduur van meer dan 50 jaar. Waar bitumen dakbedekking onderhevig is aan veroudering en craquelé blijven bij EPDM gedurende deze gebruiksduur de eigenschappen nagenoeg onveranderd! Daarnaast biedt de MIA/Vamil regeling een aantrekkelijk fiscaal voordeel voor opdrachtgevers.

Onze TYTANE® EPDM folie producten

Bij TYTANE® vindt u een wereld aan duurzame en voordelige EPDM oplossingen voor platte & lichthellende daken. We ontwikkelen en produceren de ideale daksystemen voor elk project. Voor iedere toepassing op het platte dak een oplossing. Naast prefab EPDM-membranen leveren wij ook EPDM rollen. Welk product u ook kiest, onze EPDM folies zorgen voor gebruiksgemak, zijn extreem duurzaam en dankzij die lange gebruiksduur ook voordeliger dan traditionele oplossingen.

Ontdek alle EPDM producten van TYTANE®

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over onze EPDM Systemen, EPDM toepassingen of over het installeren van EPDM? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Tytane – NL – Contactformulier

Tytane® EPDM

Onze kernwaarden

epdm dak

Thuis in EPDM

Bij acute vraagstukken of problemen moet men snel kunnen handelen en snel geholpen worden. Tytane kan zeer snel inspringen op een acute situatie of een dringende levering.

advies over epdm

Advisering

Elk EPDM project begint met een goed advies. Wij geven u graag advies over EPDM dakbedekking, EPDM vijverfolie of EPDM gevelbekleding.

epdm producten

Eigen producten

Vanwege onze jarenlange ervaring en omdat wij ons EPDM zelf produceren kennen wij ons product als geen ander. En daar profiteert u dan weer van.