A-kwaliteit EPDM stroken van TYTANE®

EPDM stroken in verschillende diktes voor diverse toepassingen.

TYTANE®EPDM stroken; een duurzame oplossing

Duurzame EPDM-stroken, ook bekend als Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, zijn een innovatieve en milieuvriendelijke oplossing voor diverse toepassingen. EPDM is een synthetisch rubber dat wordt gewaardeerd om zijn uitstekende weerstand tegen extreme temperaturen, UV-straling en weersinvloeden. Deze eigenschappen maken het een duurzaam materiaal, perfect geschikt voor gebruik in diverse bouw- en renovatieprojecten.

EPDM is extreem flexibel en blijvend elastisch. EPDM wordt ook wel EPDM folie genoemd, dit omdat het als een dunne en lichtgewichte folie wordt geleverd.

Deze unieke product eigenschappen maken EPDM stroken tot de ideale afdichting voor vele verschillende toepassingen en daken. EPDM stroken zijn geschikt voor alle typen dakopbouwen en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor specifieke toepassingen, zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Catalogus

Onze EPDM stroken

EPDM-strook

EPDM strook

20 meter lang, 1,14 mm. dik

10 t/m 100cm breed

EPDM-strook

EPDM strook

20 meter lang, 1,00 mm. dik

10 t/m 100cm breed

EPDM-strook

EPDM strook

20 meter lang, 0,50 mm. dik

10 t/m 100cm breed

EPDM-strook

Zelfklevend EPDM

20 meter lang, 0,85 mm. dik

5/10/20/30/40/50/60 cm breed

De unieke productvoordelen van EPDM stroken

EPDM is van nature UV en ozonbestendig en bevat geen weekmakers die uit het materiaal treden. Dit maakt dat gedurende de gebruiksduur van EPDM stroken de producteigenschappen nagenoeg onveranderd blijven. Sinds een aantal jaar groeit het marktaandeel. Steeds meer professionele verwerkers en architecten adviseren om voor EPDM te kiezen. 

  • Eenvoudige en veilige verwerking zonder open vuur
  • Uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid 
  • Bewezen gebruiksduur van méér dan 50 jaar
  • Onderhoudsarm
  • Toepasbaar in een circulair systeem

Tytane® EPDM

Toepassingen van TYTANE®EPDM stroken

epdm dak

EPDM voor dakgoot

Wat veel mensen niet weten, is dat TYTANE EPDM met een dikte van 1,14mm. ook een ideaal materiaal is om uw dakgoot mee te bekleden of te repareren. Dit gebeurd al veel bij nieuwe dakgoten, maar ook zijn lekkages er prima mee te verhelpen. Het kan verlijmd worden op bijvoorbeeld zink, waardoor u snel weer van de lekkage af bent.

epdm dak

EPDM voor gevelbekleding

Omdat TYTANE EPDM een hoge elasticiteit heeft, is het gemakkelijk te gebruiken in de gevelbouw. Voor gevelbouw gebruikt u een EPDM strook met een dikte van 1,00mm. Als het heel warm is zet het rubber uit, en bij vrieskou krimpt het rubber. Omdat het EPDM elastisch is, zal het echter niet scheuren. Het EPDM is ook nog eens winddicht, wat de temperatuur in huis weer ten goede komt.

epdm dak

EPDM als loodvervanger/loodslabbe

De loodslabbe wordt steeds vaker vervangen voor een duurzamer alternatief zoals TYTANE EPDM strook met een dikte van 1,14mm.. Een loodslabbe verwijst naar de aansluitingen aan de bovenkant van het dak en vlakbij de gevel. Deze zijn daar aangebracht om deze kwetsbare plekken waterdicht te houden. Vroeger werden deze slabbes gemaakt van lood, maar EPDM stroken zijn hier eigenlijk veel beter geschikt voor!

epdm dak

EPDM voor kozijnafdichting

EPDM stroken van 0,50mm dik kunt u gebruiken om ongewenste kieren of naden af te dichten. EPDM stroken van 0,50mm dik zijn hier zeer geschikt voor. Onze EPDM stroken zijn gemaakt van Europees EPDM en deze EPDM rubber stroken bevatten dus geen talk. Hierdoor heeft u geen primer of schuurspons nodig bij de verwerking en verlijming. U kunt onze EPDM daardoor rechtstreeks op uw dakkapel of kozijn verlijmen. .

Het aanbrengen van EPDM stroken

EPDM stroken worden opgerold en geleverd op een kleine kartonnen rol. Dit maakt het mogelijk om nagenoeg ieder dak in één keer af te dichten. Eén van de voordelen van het werken met EPDM stroken is het werken met zekerheden. Op het dak zijn minder handelingen te verrichten, waardoor een EPDM dak sneller en effectiever waterdicht is. Het aanbrengen of verwerken van de stroken kan op verschillende manieren. Zo kunnen de EPDM stroken losliggend worden toegepast onder een geschikte ballast laag, volledig of partieel worden verkleefd, of mechanisch worden bevestigd.

Bitumen of EPDM Dakbedekking?

De grootste tegenhanger van EPDM dakbedekking is nog altijd de -traditionele- bitumen dakbedekking. Een prima product, maar qua levensduur, kwaliteit, duurzaamheid en prijs kan het allang niet meer tegen EPDM folie producten op. Niet voor niets wordt momenteel al één op de vijf daken afgedicht met EPDM dakbedekking. 

Qua prijs is EPDM dakbedekking aantrekkelijker dan de traditionele bitumen dakbedekking. EPDM dakbedekking is een éénlaags systeem en heeft een extreem lange gebruiksduur van meer dan 50 jaar. Waar bitumen dakbedekking onderhevig is aan veroudering en craquelé blijven bij EPDM gedurende deze gebruiksduur de eigenschappen nagenoeg onveranderd! Daarnaast biedt de MIA/Vamil regeling een aantrekkelijk fiscaal voordeel voor opdrachtgevers.

Onze TYTANE® EPDM producten

Bij TYTANE® vindt u een wereld aan duurzame en voordelige EPDM oplossingen voor platte & lichthellende daken. We ontwikkelen en produceren de ideale daksystemen voor elk project. Voor iedere toepassing op het platte dak een oplossing. Naast prefab EPDM-membranen leveren wij ook EPDM rollen. Welk product u ook kiest, onze EPDM folies zorgen voor gebruiksgemak, zijn extreem duurzaam en dankzij die lange gebruiksduur ook voordeliger dan traditionele oplossingen.

Ontdek alle EPDM producten van TYTANE®

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over onze EPDM Systemen, EPDM toepassingen of over het installeren van EPDM? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Tytane – NL – Contactformulier

Tytane® EPDM

Onze kernwaarden

epdm dak

Thuis in EPDM

Bij acute vraagstukken of problemen moet men snel kunnen handelen en snel geholpen worden. Tytane kan zeer snel inspringen op een acute situatie of een dringende levering.

advies over epdm

Advisering

Elk EPDM project begint met een goed advies. Wij geven u graag advies over EPDM dakbedekking, EPDM vijverfolie of EPDM gevelbekleding.

epdm producten

Eigen producten

Vanwege onze jarenlange ervaring en omdat wij ons EPDM zelf produceren kennen wij ons product als geen ander. En daar profiteert u dan weer van.