A-kwaliteit PIR isolatie van TYTANE®

PIR isolatie in diverse diktes.

TYTANE®PIR isolatie

In ons assortiment hebben wij ook speciale TYTANE® PIR isolatie omvat meer dan alleen dakisolatie. PIR isolatieplaten winnen snel terrein en vervangen veel gangbare isolatietechnieken, zoals steenwol isolatie, glaswol isolatie en EPS. Met PIR dakisolatie kunt u met dunne platen al een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde bereiken. De effectiviteit van dit isolatiemateriaal kan worden beoordeeld aan de hand van de dikte in combinatie met de R-waarde. Deze verhouding is bij PIR isolatie zeer gunstig. PIR isolatieplaten zijn tevens drukvast en vormen het ideale isolatiemateriaal in combinatie met EPDM dakbedekking. U kunt EPDM dakbedekking namelijk zeer gemakkelijk gewoon verlijmen op PIR isolatie platen met onze speciale EPDM lijm en EPDM kit.

Catalogus

Onze PIR isolatie en toebehoren

pir-isolatie

PIR isolatie

60cm x 120cm per plaat (0,72m²)

20/30/40/50/60/80/100/120 mm

Hoge RD-waardes

bevestigingsmateriaal

Bevestigingsmateriaal

Voor bevestigen van PIR platen

Voor elke dikte PIR isolatie bijbehorend bevestigingsmateriaal

dampremmende-folie

Dampremmende folie

Voorkomt vocht in PIR isolatie

2m x 50m of 4m x 50mm

0,06mm dik

pir-isolatie-lijm

PIR isolatielijm

Voor verlijming PIR isolatie

Gebruiken i.c.m. lijmpistool

750ml (per 8 m²)

De unieke productvoordelen van PIR isolatie

Als u overweegt om uw dak te vernieuwen, bijvoorbeeld met EPDM, is dit een uitstekend moment om ook de isolatie van uw dak aan te pakken. Aangezien de meeste warmte het huis of de schuur via het dak verlaat, biedt PIR isolatie een effectieve oplossing om de isolatie te verbeteren. PIR dakisolatie levert namelijk een zeer hoog rendement en is gemakkelijk te installeren op uw dak. Onze speciale PIR isolatieplaten zijn geschikt voor het verlijmen van EPDM, wat niet mogelijk is met aluminium PIR isolatieplaten.

  • Eenvoudige en veilige verwerking
  • Uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid 
  • Bewezen gebruiksduur van méér dan 50 jaar
  • Geschikt i.c.m. met EPDM
  • Zeer hoog rendement

Tytane® EPDM

Toepassingen van TYTANE®EPDM dakbedekking

epdm dak

EPDM voor woonhuis of bedrijfspand

Het 1,14mm. dikke EPDM van TYTANE is zeer geschikt om te gebruiken op het dak van een woonhuis of bedrijfspand. Door de vele goede eigenschappen van de folie weet u zeker dat u minstens 50 jaar geen lekkage of andere schade aan het dak of de dakbedekking heeft.

epdm dak

EPDM en zonnepanelen

Het 1,14mm. dikke EPDM van TYTANE is uitermate geschikt om te gebruiken onder zonnepanelen. Door de vele goede eigenschappen van de folie weet u zeker dat u de zonnepanelen goed vast kunt zetten op het dak zonder hierbij lekkage of andere schade te veroorzaken aan het dak of de dakbedekking.

advies over epdm

EPDM voor groendaken en sedumdaken

Om biodiversiteit te bevorderen in de stad worden er steeds meer groen- en sedumdaken aangelegd. Het is belangrijk om hier een dakbedekking bij te kiezen die hiervoor geschikt is. Tytane EPDM van 1,14mm. dik bevat alle eigenschappen die nodig zijn om een fraai groendak aan te leggen. Het materiaal is worteldoorgroeibestendig en gaat minimaal 50 jaar mee.

epdm dak

EPDM voor overkapping, schuur of veranda

Het 1,00mm. dikke EPDM van TYTANE is zeer geschikt om te gebruiken op het dak van een overkapping, schuur, veranda, of garage. Door de vele goede eigenschappen van de folie weet u zeker dat u minstens 50 jaar geen lekkage of andere schade aan het dak of de dakbedekking heeft.

Het gebruik van PIR isolatie

PIR isolatie is buitengewoon veelzijdig in zijn toepassingen en kan vrijwel voor elke isolatieklus worden gebruikt. Deze isolatieplaten vinden vaak hun toepassing bij vloerisolatie, spouwmuurisolatie, platte dakisolatie en muurisolatie. Door de vochtbestendigheid van PIR isolatie is het mogelijk om externe isolatie uit te voeren met PIR isolatieplaten. Hierdoor is PIR isolatie bijzonder geschikt voor zowel platte als hellende daken. Een gunstige eigenschap van PIR platen is dat ze vrij zijn van krimp; eenmaal geplaatst en afgewerkt, zullen ze niet krimpen. Het is echter essentieel om alle naden en kieren tussen de PIR platen zorgvuldig af te dichten. Als dit niet correct wordt uitgevoerd, kan het rendement van PIR isolatie verminderd worden, omdat vocht en warme of koude lucht nog steeds de woning kunnen binnendringen. Tijdens uw isolatieklus is het raadzaam om speciale PIR lijm en schroeven te gebruiken voor het afdichten van de PIR isolatieplaten.

Bitumen of EPDM Dakbedekking?

De grootste tegenhanger van EPDM dakbedekking is nog altijd de -traditionele- bitumen dakbedekking. Een prima product, maar qua levensduur, kwaliteit, duurzaamheid en prijs kan het allang niet meer tegen EPDM folie producten op. Niet voor niets wordt momenteel al één op de vijf daken afgedicht met EPDM dakbedekking. 

Qua prijs is EPDM dakbedekking aantrekkelijker dan de traditionele bitumen dakbedekking. EPDM dakbedekking is een éénlaags systeem en heeft een extreem lange gebruiksduur van meer dan 50 jaar. Waar bitumen dakbedekking onderhevig is aan veroudering en craquelé blijven bij EPDM gedurende deze gebruiksduur de eigenschappen nagenoeg onveranderd! Daarnaast biedt de MIA/Vamil regeling een aantrekkelijk fiscaal voordeel voor opdrachtgevers.

Onze TYTANE® EPDM folie producten

Bij TYTANE® vindt u een wereld aan duurzame en voordelige EPDM oplossingen voor platte & lichthellende daken. We ontwikkelen en produceren de ideale daksystemen voor elk project. Voor iedere toepassing op het platte dak een oplossing. Naast prefab EPDM-membranen leveren wij ook EPDM rollen. Welk product u ook kiest, onze EPDM folies zorgen voor gebruiksgemak, zijn extreem duurzaam en dankzij die lange gebruiksduur ook voordeliger dan traditionele oplossingen.

Ontdek alle EPDM producten van TYTANE®

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over onze EPDM Systemen, EPDM toepassingen of over het installeren van EPDM? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Tytane – NL – Contactformulier

Tytane® EPDM

Onze kernwaarden

epdm dak

Thuis in EPDM

Bij acute vraagstukken of problemen moet men snel kunnen handelen en snel geholpen worden. Tytane kan zeer snel inspringen op een acute situatie of een dringende levering.

advies over epdm

Advisering

Elk EPDM project begint met een goed advies. Wij geven u graag advies over EPDM dakbedekking, EPDM vijverfolie of EPDM gevelbekleding.

epdm producten

Eigen producten

Vanwege onze jarenlange ervaring en omdat wij ons EPDM zelf produceren kennen wij ons product als geen ander. En daar profiteert u dan weer van.